Тука вважає, що озброєній місії на Донбасі потрібні вертольоти і бронетехніка

Тука вважає, що озброєній місії на Донбасі потрібні вертольоти і бронетехніка

Укрінформ
Заступник міністра з питаннь тимчасово окупованих територій і внутрішньо-переміщених осіб Георгій Тука вважає, що в разі розгортання на сході озброєної поліцейської місії знадобляться вертольоти і бронетехніка.

Про це він сказав в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Звичайно, просто стрілецької зброї теж мало. Необхідні й вертольоти, і бронетехніка, як було в тому ж Іраку, в Югославії", - вважає чиновник.

При цьому він підкреслює, що завданням миротворчої місії, не важливо під яким прапором, є її участь у конфлікті, а саме підтримка досягнутого на політичному рівні статусу-кво, "тому не обов'язково завозити танки, Гради".

Тука вважає, що в разі серйозного збільшення бюджету ОБСЄ організація могла б сформувати озброєну поліцейську місію для Донбасу, проте йому бачиться реальнішою перспектива створення такої під егідою ООН. Але для цього нашим дипломатам треба шукати можливі шляхи обійти вето Росії. "Є механізм, коли Генасамблея ухвалює рішення", - підкреслив заступник міністра.

Як приклад дій подібної місії він наводить досвід Боснії, куди "на початковому етапі, коли треба було до виборів просто взяти під контроль всю територію, щоб припинити насильство, був введений контингент у кількості 60 тисяч і лише після виборів він був скорочений до 30 тисяч". На уточнююче питання, скільки часу минуло від моменту введення до виборів, Тука відповів: "близько двох років".

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті агентства.

Фото: OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-