Сили АТО відбили напад у Новозванівці та потрапили під

Сили АТО відбили напад у Новозванівці та потрапили під "Град" у Кримському

Карта
Укрінформ
За минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 12 обстрілів з боку окупаційних сил, зокрема 8 – з важкого озброєння, 1 бойове зіткнення. Найгарячішою точкою було Кримське.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Із самого ранку противник почав там обстріли з мінометів, згодом долучивши й гармати. А після 22 години, противник випустив по наших позиціях повний боєкомплект з установки "Град", а також ще 25 артснарядів. Ворожий вогонь з озброєння калібру менше 100 мм вівся з с. Сокільники, а більше 100 – з окупованого Слов’яносербська", - повідомив він.

Крім того, за словами Мотузяника, дуже неспокійна ситуація - у Станиці Луганській: "Вчора там відбувся 1, проте дуже потужний та тривалий ворожий обстріл, який тривав безперервно 4 години. Окрім легкого озброєння, окупанти застосовували міномети і бронетехніку".

"У Новозванівці Попаснянського району вчора сталося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами, яке тривало 30 хвилин, і завершилося на нашу користь: українські війська відбили напад без втрат. На цих же рубежах зафіксовано низку ворожих обстрілів", - зазначив речник.

На Донецькому напрямку, за даними штабу традиційно основні бойові дії тривають в Авдіївській промзоні.

"Тактика противника незмінна: потужні багатогодинні мінометні обстріли одразу по кількох наших опорних пунктах. Кількість випущених мінометних мін перевищила позначку "80", - наголосив Мотузяник.

Окрім цього, окупанти порушили "режим тиші" у Троїцькому, де противник також застосовував міномети й бронетехніку, а також в Новгородському. Обидва обстріли були достатньо тривалими.

Всього за минулу добу на "донецькому" фронті зафіксовано 8 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

У секторі "М" - ситуація без змін: "У Красногорівці, Гнутовому та Широкиному відбулася низка потужних мінометних обстрілів з боку противника. Окрім цього, противник застосовував міномети у Тарамчуку і Талаківці, проте там це траплялося рідше. По наших позиціях було випущено майже 200 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь".

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-