Естонія виділить €575 тисяч допомоги постраждалим в конфлікті на Донбасі

Естонія виділить €575 тисяч допомоги постраждалим в конфлікті на Донбасі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Естонії виділить 575 тис. євро на надання допомоги жителям сходу України, а також на надання тим, хто потребує цього, притулку і предметів першої необхідності.

Про це повідомляє ЕRR з посиланням на генерального директора відділу зовнішньої економіки і співпраці з розвитку МЗС Естонії Юрі Сейленталя.

"З приходом зими становище людей, що потребують допомоги,  стає ще серйозніше, а гуманітарні потреби ростуть: не вистачає ковдр, теплого одягу, опалювальних пристроїв. Проблемою як і раніше є недостатні медична допомога і комунальні послуги, а також доступ організацій гуманітарної допомоги до цивільного населення сходу України, що потребує матеріальної допомоги ", - сказав Сейленталь.

Він додав, що вкрай складною також є ситуація і в дитячих установах.

Повідомляється також, кому і як буде виділена дана сума: 100 тис. євро - на зниження гуманітарної кризи на сході України за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста; на поліпшення становища людей, що потерпають від кризи  - 200 тис. євро за допомогою Верховного комісара ООН у справах біженців ООН; через Дитячий фонд ООН - 200 тис. євро; українському представництву УКГВ ООН - 75 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-