У Харкові депутати затвердили концепцію веломережі по всьому місту

У Харкові депутати затвердили концепцію веломережі по всьому місту

Укрінформ
Концепцію розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури в місті затвердила сесія Харківської міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваємося, нам вдасться створити велосипедну дорожню мережу по всій території міста. Таким чином, велосипеди можна буде використовувати не лише для прогулянок і занять спортом, а й для того, щоб без проблем дістатися роботи. Передбачається розвиток велосипедної схеми з урахуванням велообслуговування, парковок, прокату. У рамках концепції буде розроблена відповідна програма і передбачено фінанси", - відзначила на сесії заступник Харківського міського голови Тетяна Овинникова.

Під час сесії депутати запропонували включити активістів до робочої групи з розробки велосипедної інфраструктури, цю ідею підтримав і мер Харкова Геннадій Кернес.

"Те, що велосипед - це є важливо для людей, це очевидно. Ми зробили першу велодоріжку. Наступний проект, який буде для харків'ян і велоактивістів, - в Саржиному яру... Ми з'єднаємо ці доріжки разом, і це буде вже не доріжка, це буде траса... Я дав розпорядження розглянути можливість (ред. - велодоріжок) на проспекті Гагаріна і Московському проспекті", - пояснив Кернес.

За словами активістки Олени Чернишевої, велоконцепція - "це перша публічна декларація з визнання велосипеда як транспорту".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 жовтня велопробіг у британському стилі Tweed Ride зібрав дві сотні велосипедистів на підтримку велодоріжки по проспекту Науки, що в центрі міста. Петиція з пропозицією створити безпечну велодоріжку вже зібрала на сайті Харківської міськради до 1 тис. підписів, а велопробіг, упевнені організатори з Харківської велосипедної спілки, збільшить це число.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-