Нічний обстріл Попасної: лише дивом обійшлося без жертв

Нічний обстріл Попасної: лише дивом обійшлося без жертв

Фоторепортаж
Укрінформ
В ніч на 25 жовтня місто Попасна Луганської області обстріляли з боку незаконних збройних формувань "ЛНР".

Бойовики вели вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії. За словами військових, на місто «сипалися» снаряди калібром 152 мм. В результаті обстрілу постраждали приватні будинки на вулицях Київська та Гагаріна, багатоквартирний будинок по Бахмутській, а також насосна станція, яка забезпечує водою мікрорайон Черемушки.

Про результати нічного обстрілу розповів начальник місцевого відділення КП "Попаснянський районний водоканал" Дмитро Філіштинський.

«Вибухом та осколками пошкоджено будівлю насосної станції, вікна та двері. Дивом залишився в живих машиніст, який чергував вночі». За його словами, відновлювальні роботи, які виконали зовсім недавно, після нічного обстрілу пішли нанівець. Але Червоний хрест обіцяє допомогти, тепер вже з усуненням нових пошкоджень. «На щастя, - продовжує Філішинский, - обладнання насосної станції не постраждало, тому подачу води відновимо, щойно дадуть електроенергію. Ми вчасно утеплили станцію і саме обладнання, тому небезпеки замерзання насосів немає".

Від вибуху снаряда також постраждав багатоквартирний будинок, розташований в декількох метрах від станції. У двох під'їздах і декількох квартирах пошкоджені вікна.

За словами 73-річної місцевої мешканки Марії Іванівни, її квартира не перший раз страждає від обстрілу: "Всю зиму минулого року ми прожили в підвалі, - в будинку були вибиті майже всі вікна. Жити в підвалі - це жах. А зараз знову іде зима...".

У приватних будинках по вулиці Київська стіни посічені осколками, а місцями просто пробиті. На щастя, ніхто серйозно не постраждав. В одному подвір'ї снаряд влучив в гараж, в іншому – підпалив літню кухню.

Господиня досі переживає переляк: "У момент обстрілу я спала у будинку.... Спочатку навіть не зрозуміла, що поряд розірвався снаряд, потім вискочила на вулицю і побачила вогонь", - розповіла Валентина Миколаївна, бідкаючися, що разом з кухнею згорів запас дров на зиму.

В результаті обстрілу вулиці Гагаріна обірвані електропроводи і перебиті газові труби, а посередині вулиці зяє величезна воронка, пише "Попаснянський вісник". І тут вибиті вікна і зруйновані дахи.

За словами господаря іншого будинку – Андрія Веридуба, його син дивом не постраждав під час нічного обстрілу – на хлопця обвалився шматок стелі: "Як він залишився живим, я досі не розумію. Після того, як влучив снаряд ми босоніж побігли до підвалу. Сиділи там, поки не замерзли, потім в завалах відкопали тапочки і побігли до сусідки".

У сусідньому будинку, де проживає сім'я Чернових, битим склом засипало дворічну дитину. "Буквально в 20 сантиметрах над головою дівчинки пролетів осколок. Якби моя дочка сиділа, їй би осколок влучив у голову", - маму Лілію все ще трясе від думок, якою трагедією могла закінчитися та ніч.

Сусідка - Людмила Ляшенко теж не може спокійно розповідати, як під звуки вибухів «заганяла» у підвал сина з онукою. Після обстрілу бойовиків в її будинку немає світла, пробитий дах горища, у ванній і туалеті - завали.

Представники газової служби, запевняють, що газ постраждалим районам дадуть в найкоротші терміни.

На місці події працювали офіцери групи цивільно-військової співпраці та офіцери СЦКК. Вони зробили заміри воронок і встановили, що снаряди прилетіли від міста Стаханов.

Володимир Заруба, Марта Сікорська, "Попаснянський вісник".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-