Інтерактивну карту загиблих в АТО створять у Гельсінській спілці

Інтерактивну карту загиблих в АТО створять у Гельсінській спілці

Укрінформ
Центр документування Української Гельсінської спілки з прав людини планує створити інтерактивну карту загиблих в АТО.

Про це заявив координатор Центру документування УГСПЛ Олексій Біда на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Наразі у "Центрі документування" працює сім людей -  два оператори, три аналітики, адміністратор і  координатор. Ми використовуємо для пошуку даних різні джерела - автоматизований моніторинг ЗМІ і соцмереж,  нашу мережу прийомних по всій Україні, також  інформацію із наших польових місій у зоні АТО... У найближчі плани входить розробка інтерактивної карти загиблих в конфлікті", - сказав він.

Біда зауважив, що одним із головних джерел для отримання інформації є опитування безпосередньо постраждалих і свідків конфлікту на Донбасі. 

"Ми розшифровуємо інтерв'ю, готуємо фабулу злочину, намагаємося позначити на карті місце злочину. На жаль, багато постраждалих просто не знають місця, де їх утримували, бо мали зав'язані очі", - сказав він.

Координатор Центру документування повідомив, що після верифікації, інформацію вносять до бази даних Memех.

"Ця база даних має високий рівень захисту, фізично сервер знаходиться за межами України. Зайти в базу без попередньо встановленого програмного забезпечення неможливо, зламати її теж не можливо. Загалом у нас близько 1300 одиниць інформації. На основі цих даних вже 45 справ було підтримано нашим центром стратегічних справ", - зауважив Біда. 

Він додав, що наразі Центр документування УГСПЛ випустив п'ять тематичних звітів за результатами польових місій у зону АТО, три звіти у співавторстві з іншими партнерами, спільно з Центром стратегічних справ збирали докази контролю Росії над окупованою територією Луганської і Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-