АТО: бойове зіткнення в Гранітному й масовані обстріли на трьох напрямках

АТО: бойове зіткнення в Гранітному й масовані обстріли на трьох напрямках

Карта
Укрінформ
Бойові дії на ділянці фронту Павлопіль - Широкине перейшли в цілодобовий режим. Всього за добу на Маріупольському напрямку сталося 43 ворожих обстріли, зокрема 29 - з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Провокації з боку противника у Водяному почалися одразу після опівночі. А з 9 ранку до самого пізнього вечора тривали надпотужні ворожі обстріли з важкого озброєння. Внаслідок агресивних дій окупантів села Виноградне та Пищевик зазнали руйнувань", - зазначив він.

Зокрема, за словами Лисенка, у Виноградному постраждали 4 житлових будинки. Жертв серед мирного населення немає.

Бойовики також відкривали вогонь по КПВВ "Гнутове". В цей час пропуск громадян вже не здійснювався, тому цивільних на об'єкті не було.

"Окрім південних рубежів, бойові дії велися у Красногорівці, де окупанти теж застосовували міномети. У Гранітному українські війська відбили атаку бойовиків на наш опорний пункт", - повідомив речник.

Загальна кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння російсько-окупаційних військ у секторі "М" знову перевищила позначку "500".

На "луганському" фронті бойові дії велися на ділянці фронту Трьохізбенка – Новозванівка: "Окрім легкого озброєння, противник застосовував міномети. Це сталося вже після заходу сонця у Кримському та Новозванівці. Окупанти випустили по наших позиціях понад 20 мінометних мін". За добу на цьому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів зокрема 3 – з важкого озброєння.

Основні бойові дії на Донецькому напрямку розгорнулися в авдіївській промзоні, де окупанти організували 2 достатньо тривалих обстріли. "Противник застосовував важке озброєння – міномети і гармати. Це сталося у другій половині дня. Ще один обстріл із мінометів відбувся у Верхньоторецькому", - повідомив Лисенко.

На ділянці фронту Троїцьке – Новгородське та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-