У Миколаєві замерзають школи та дитсадки - 10 градусів у класах

У Миколаєві замерзають школи та дитсадки - 10 градусів у класах

Укрінформ
У школах, дитсадках та лікарнях міста Миколаєва досі не розпочато опалювальний сезон, хоча температура повітря вночі наближається до нуля градусів. Діти сидять на уроках в куртках та рукавицях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат міської ради Павло Зоткін.

«У вівторок, 18 жовтня, ходив з племінником в школу. Опалення немає. В 4-й гімназії на Намиві діти сидять в куртках, навіть в капюшонах і в рукавичках. Закутані з голови до ніг! В класі всього 10 градусів! Вчителька сказала, що такого за всю її двадцятирічну практику вона не пам'ятає», - написав депутат.

На його думку, вчитися в таких умовах не можна: ні писати, ні зосередитися - навіть просто просидіти за партою хоча б один урок. «Руки у дітей - крижані. Я не зміг залишити дитину в таких умовах. Сьогодні посидить удома. Але ж це не вихід. Потрібно терміново вживати заходів», - зазначає Зоткін.

Розпорядження про початок опалювального сезону в бюджетних закладах міський голова Миколаєва підписав ще 13 жовтня. Проте опалення досі майже ніде не включено, окрім установ, де є власні котельні, але таких дуже мало. Що ж до багатоквартирних будинків, то там про тепло наразі взагалі не йдеться.

Міський голова нині перебуває в закордонній поїздці, його заступник Валентин Гайдаржи стверджує, що місто зробило все, що змогло. А тепла немає, бо НАК «Нафтогаз» досі не підписав договори на поставку газу.

У ніч на 18 жовтня температура повітря в Миколаєві опустилася до нуля градусів, синоптики обіцяють найближчими днями заморозки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-