Жінки пікетують Львівську ОДА через

Жінки пікетують Львівську ОДА через "смертельні пологи"

Фото
Укрінформ
Близько сотні осіб, переважно жінок, взяли в облогу Львівську облдержадміністрацію. Вони вимагають незалежної і справедливої експертизи щодо смерті доношеної дитини у пологовому відділенні 3-ї комунальної міської лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вшановуємо пам`ять дівчинки, якій не судилося побачити сонце, хоч вона і була доношеною, здоровою дитиною. А також протестуємо проти недбальства і здирництва, які «квітнуть» у пологових будинках Львова. Серед учасників протесту є немало жінок, які пережили подібну трагедію або через байдужість чи некомпетентність медиків народили дітей із ДЦП», - зазначила одна із активісток.

Учасники пікетування вимагають незалежної експертизи щодо смерті доношеної дівчинки у пологовому будинку.

За розпорядженням голови ЛОДА Олега Синютки активістів пропустили у приміщення адміністрації. Після завершення апаратної наради їх вислухає керівник області.

Як повідомлялось, на початку жовтня львів`янка Тетяна Свінціцька народила у пологовому відділенні лікарні №3 мертву дівчинку вагою 3,800 кг. Жінка покладає вину на лікарку, під наглядом якої перебувала. Саме зволікання із початком пологів, всупереч показам УЗД, спочатку призвело до зупинки серця немовляти, після чого жінку змусили ще два дні носити під серцем мертву дитину.

В управлінні охорони здоров’я повідомили, що поки не завершиться розслідування, лікуючий лікар Оксана Колодій не прийматиме пологів і буде переведена на роботу в жіночу консультацію. Окрім того, до 8 листопада пологове відділення 3-ої міської клінічної лікарні планово закрите на профілактику. Триває розслідування.

Фото:  Ігорь Зінкевич Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-