"Boeing" хоче відкрити у Херсоні запасний аеродром для вантажних літаків

Укрінформ
Американська компанія "Boeing" розглядає питання відкриття на базі міжнародного аеропорту "Херсон" запасного аеродрому для своїх вантажних літаків "Boeing".

Про це поінформував на презентації результатів реконструкції аеропорту "Херсон" та перспектив його розвитку голова постійної комісії Херсонської обласної ради з питань управління об'єктами комунальної власності, архітектури, будівництва та транспорту Юрій Рожков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Києві компанія "Boeing", вантажна компанія "Boeing", саме вантажі, звернулась зараз до "Украероруху" за тим, щоб їм підібрали запасний аеродром для вантажного "Boeing". У них запасний аеродром це Сімферополь, але сьогодні вони сідати туди не можуть (через анексію Криму Росією та введені у зв'язку з цим санкції - ред.). А їм потрібна під вантажні літаки "Boeing" смуга (злітно-посадкова - ред.) довжиною 3 кілометри і шириною 45 метрів. Тому вони розглядають два аеропорти - це Львів та Херсон. Але Львів (аеропорт - ред.) сьогодні затиснутий у місті, багатоповерхові будинки, і вони не можуть подовжити смугу", - розповів Рожков.

Він зазначив, що аеропорт "Херсон" знаходиться поза містом, і тут є можливість подовжити злітно-посадкову смугу. "У нашому проекті (реконструкції аеропорту "Херсон" - ред.) ми заклали 3 кілометри 10 метрів довжину смуги і 45 метрів ширину. Тобто, ми зможемо приймати будь-які вантажні літаки", - сказав голова постійної комісії облради.

Як він наголосив, при позитивному вирішенні даного питання вантажні літаки "Boeing" зможуть сідати в херсонському аеропорту, перебувати тут для ремонту та підготовки до польоту, а це додаткові фінансові надходження. "Це великі (гроші - ред.). Якщо у нього запасний аеродром, то він за нього платить. Літає чи не літає, але він за нього постійно платить гроші", - підкреслив Рожков.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародний аеропорт "Херсон" є комунальним підприємством Херсонської обласної ради. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. З 2013 року аеропорт "Херсон" відновив свою роботу. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато регулярні авіарейси.

Американська компанія "Boeing" є однією з найбільших у світі аерокосмічних та оборонних корпорацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-