Аваков не бачить загрози для Харківщини у виході Александровської із СІЗО

Аваков не бачить загрози для Харківщини у виході Александровської із СІЗО

Укрінформ
Сепаратисти, звільнені за рішенням судів із СІЗО, встигли засвоїти урок щодо сили нашої влади.

Так сказав журналістам у Харкові глава МВС Арсен Аваков, коментуючи звільнення з СІЗО антимайданівця Спартака Головачова і зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт для сепаратистки, екс-нардепа від Компартії України Алли Александровської, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не думаю, що на обстановку в області вплине випуск Алли Александровської з в'язниці чи іншої людини, про яку ви запитали (ред. - Головачова). Певний урок щодо сили нашої влади, яку підтримують люди, ці люди засвоїли", - зазначив Аваков.

Разом з тим, за його словами, реформуватися повинна не тільки поліція: "Поряд з поліцією повинна змінюватися прокуратура і суд, до яких є багато претензій".

"Необхідно змінити Кримінальний кодекс, щоб люди, підозрювані в тяжких злочинах, не вийшли на свободу за" законом Савченко ", і з цього приводу вже поданий законопроект ... Необхідно поліпшити і умови утримання в СІЗО", - додав Аваков.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід для екс-нардепа України від КПУ Алли Александровської, підозрюваної в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і надання неправомірної вигоди службовій особі: з СІЗО її відправили під домашній арешт з електронним браслетом .

Минулого літа Європейський суд з прав людини прийняв скаргу сторони захисту 67-річної Александровської на нелюдські умови її утримання в СІЗО при тому, що у неї ішемічна хвороба серця і аритмія з екстрасистолою.

13 жовтня по рішенням суду один з лідерів антимайдану Спартак Головачов, заарештований за звинуваченням в організації та участі в масових заворушеннях під час захоплення Харківської ОДА в квітні 2014 року, звільнений з-під варти під заставу в 206,7 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-