На Вінниччині фермер

На Вінниччині фермер "перетворював" безхатченків на сезонних "рабів"

Укрінформ
У Вінницькому СБУ уточнили, що не всі 103 працівники фермерського господарства Немирівського району були «рабами» - безхатченками.

Про це йдеться у повідомленні прес-групи УСБ України у Вінницькій області, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«На сезонних сільськогосподарських роботах, у яблуневих садах, без будь-якого оформлення працювали люди, яких залучали обманом, пообіцявши 3-4 тисячі гривень зарплатні на місяць. У безхатченків, які складали частину робітників, керівники  господарства вилучали паспорти і забороняли виходити за територію господарства. З обіцяних грошей лише декому давали копійки. Людей примушували працювати по 14-16 годин на добу, залякували і  за непокірність били», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло агентство, співробітники СБУ спільно з національною поліцією викрили факт незаконного утримання у Немирівському районі на Вінниччині на території місцевого фермерського господарства 103 безпритульних осіб з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської й Запорізької областей, яких фактично примушували займатись рабською працею.

В рамках кримінального провза статтею 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, проводяться обшуки у господарстві та помешканнях керівників господарств. Затримано бригадира, у приміщенні якого виявлено паспорти, вилучені у людей. Триває опитування співвласників господарства.адження.

Вирішується питання щодо відкриття національною поліцією кримінального провадження за статею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-