Телевежу на Карачуні планується відкрити до кінця тижня - Стець

Телевежу на Карачуні планується відкрити до кінця тижня - Стець

Укрінформ
Радіотелевізійну передавальну станцію (РТПС) "Краматорськ" на горі Карачун (Донецька область), зруйновану бойовиками і відновлену українськими фахівцями, буде відкрито до кінця тижня. 

Про це на брифінгу в середу заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"До кінця тижня ми плануємо відкрити цю вежу. Якщо її не буде відкрито, то ті люди, які повинні були це зробити вчасно, понесуть покарання. Йдеться і про звільнення", - сказав Стець, додавши, що терміни відновлення вже порушено.

Нагадаємо, телевежа заввишки 220 м, встановлена на горі Карачун, покривала сигналами передавачів територію півночі Донецької області в радіусі 62 км. Вона впала через обстріл з боку бойовиків "ДНР" на початку липня 2014 року.

У квітні 2015 року на РТПС встановили тимчасову антенну опору, на яку перенесли мовні ТВ-антени. Це збільшило потужність передавачів окремих українських телеканалів, однак теле- і радіомовлення для жителів Донецького регіону досі обмежене через невелику територію покриття.

Раніше голова Донецької ОВДА Павло Жебрівський заявляв, що телевежу відновлять до 26 вересня.

5 липня на горі Карачун побував Президент України Петро Порошенко і доручив відновити радіотелевізійну передавальну станцію за два місяці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-