На одеському узбережжі вирує шторм, а на вулицях - деревопад, є жертви

На одеському узбережжі вирує шторм, а на вулицях - деревопад, є жертви

Фото
Укрінформ
Опівдні в Одесі відновився сильний дощ та буревій, а на узбережжя накочуються морські хвилі висотою до двох метрів. Синоптики повідомляють, що з боку Румунії рухається потужний циклон, внаслідок злив підтопило деякі вулиці Ізмаїла та Рені.

Тим часом комунальники прибирають з вулиць повалені десятки дерев, жертвою одного з них стала одеситка, а іншу придавив будівельний кран, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очікуваний сильний дощ випав у придунайських містах Ізмаїл та Рені, підтопивши деякі з вулиць. Підрозділи пожежно-рятувальних частин відкачують мотопомпами воду і з вулиць підтопленого села Новосільське Ренійського району, де від зливових дощів постраждали 53 домогосподарства", - зазначили в облуправлінні ДСНС.

Оскільки очікують переміщення епіцентру циклону в район Одеси, комунальники вивели на вулиці міста 75 одиниць спецтехніки, фахівці Міськзелентресту уже прибрали з вулиць 37 стовбурів дерев і готуються спільно з рятувальниками до відкачування води та надання допомоги автомобілістам.

Бригади електриків тим часом ремонтують пошкоджені лінії електропередач, а двірники у водонепроникних плащах чергують біля дощоприймачів, щоб у разі посилення дощу не допускати їх забивання листям та гілками дерев.

За даними поліції, протягом останньої доби упав другий будівельний кран - на Фонтанській дорозі, 110, поряд з лікарнею №8. На 5-й станції Великого Фонтану вітер повалив велике дерево, стовбур якого придавив два припарковані автомобілі - KiА і Peugeot.

Ще один кран упав від пориву вітру на розі вулиць Дачної та Майського провулку - від отриманих травм померла одеситка, що проходила в цей час по тротуару. На вулиці Космонавтів жертвою падіння масивної тополі також стала одеситка, подробиці нещасного випадку з'ясовує поліція.

Постраждав від падіння дерева на вулиці Отамана Головатого також власник автомобіля «ВАЗ 2110» - стовбур придавив його в салоні автівки. Із травмами різного ступеню важкості чоловіка госпіталізовано. Поліція з'ясовує всі обставини події.

Деревопад внаслідок сильного вітру спостерігається і на вулицях райцентрів Одещини.

Як повідомлялося, сильний вітер зірвав у ніч на 12 жовтня стрілу висотного будівельного крана на Генуезькій вулиці, що упала на будівлі, де розміщені ресторан та магазин, пошкодила автомобіль та автобус, а також перегородила проїзд по колу перед центральним входом на пляж в Аркадії. Внаслідок падіння крана пошкоджено й контактну мережу електротранспорту, в результаті чого зупинилися тролейбуси маршрутів №№ 5, 7, 9, 10 та 11.

Внаслідок сильного нічного вітру також сталося падіння великих гілок дерев на дроти лінії контактної мережі трамвая на Миколаївській дорозі - призупинено рух на маршрутах №1 і №7.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-