Українські військові не залишають Станицю - генерал СЦКК

Українські військові не залишають Станицю - генерал СЦКК

Укрінформ
Українські війська не збираються залишати Станицю Луганську після розведення сил з лінії боєзіткнення.

Про це в ефірі Громадського запевнив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню, генерал-майор Борис Кременецький.

"Збройні сили України не залишають Станицю Луганську, це по-перше. По-друге, лінія зіткнення не змінюється, де вона є – там вона залишається. Лише за кілометр від лінії зіткнення буде демілітаризована зона, де не буде військ, а будуть лише офіцери СЦКК", — наголосив Кременецький.

За його словами, розведення військ відбувається з метою унеможливлення використання стрілецької зброї.

Напередодні, 3 жовтня, у штабі Антитерористичної операції заявили, що відведення сил і засобів ЗСУ в районі населеного пункту Петрівське у Донецькій області було зірване, через обстріли з боку бойовиків.

Відведення військ у Петрівському, а також в Золотому та Станиці Луганській передбачено Рамковою угодою, яку 21 вересня у Мінську підписали представники України, Росії та ОБСЄ.

Документ передбачає створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі площею не менше 4 кв км кожен. На сьогодні розведення сил сторін конфлікту почалося тільки поблизу Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-