На Донеччині заарештували двох причетних до смертельного отруєння алкоголем

На Донеччині заарештували двох причетних до смертельного отруєння алкоголем

Укрінформ
У Донецькій області рішенням суду заарештували двох громадян, причетних до смертельного отруєння алкоголем п'яти осіб у місті Лиман.

Про це повідомили у п'ятницю в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано двох громадян, причетних до отруєння сурогатами алкоголю та загибелі людей у м. Лимані», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що сьогодні, 30 вересня, Краматорський міський суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області і обрав двох громадян, причетних до загибелі людей у м. Лимані, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У прокуратурі нагадали, що трагедія сталася 27 вересня поточного року - жителі м. Лимана придбали алкогольні напої вдома у знайомого, після вживання 8 громадянам стало погано. П'ятеро осіб померли в результаті отруєння сурогатами алкоголю (серед загиблих – двоє жінок і троє чоловіків 1987,1975, 1974, 1963, 1982 років народження), ще троє продовжують лікування.

Попередня причина смерті – отруєння метиловим спиртом.

Особу продавця встановили і затримали. Контрафактну алкогольну продукцію він зберігав у підвалі власного будинку. Під час обшуків у нього вилучили понад 120 літрів підробленої горілки і коньяку. Затриманий розповів, що придбав їх у 39-річної жительки міста Ізюм Харківської області без будь-яких документів та ліцензій. Жінку також затримали.

Дані за вказаним фактом внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що призвело до отруєння людей).

Зараз обом громадянам оголошено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Суд, за клопотанням прокуратури Донецької області заарештував їх терміном на 60 діб. Чоловікові – з альтернативою внесення застави в сумі 35 000 грн, жінці – без альтернативи внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-