«ЛНР» намагаються поділити ГРУшники і ФСБ

«ЛНР» намагаються поділити ГРУшники і ФСБ

Укрінформ
На грунті «ліквідації наслідків спроб перевороту» в «ЛНР», у Луганську спостерігається протистояння між співробітниками російських ГРУ ГШ ЗС і ФСБ.

Про це у Facebook пише керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Підрозділ (близько 30 осіб) ГРУ, що прибув у місто, вступив у конфлікт з підрозділом ФСБ, раніше дислокованим в Луганську – представники обох російських спецслужб претендують на «монополію» у розслідуванні і встановленні причетних до спроби перевороту», та вимагають від «керівництва ЛНР» передати всі наявні матеріали щодо «перевороту» саме їм», - пише Тимчук.

У той же час, за даними «ІС», ватажок «ЛНР» О. Захарченко активно обговорює з кураторами з РФ ситуацію, що склалася в «ЛНР» у зв'язку зі спробою «державного перевороту».

На думку Захарченка, самогубство Ципкалова («радник глави ЛНР», колишній «голова Радміну ЛНР», був затриманий у справі про спробу «перевороту»), різко загострило політичну кризу в «ЛНР», початковою причиною якої була, за словами ватажка «ДНР», діяльність Ігоря Плотницького, спрямована лише на захист своїх комерційних інтересів і перерозподіл сфер впливу.

«Захарченко вказав на зростаюче невдоволення населення і бойовиків в «ЛНР», - зазначив Дмитро Тимчук.

Він також додав, що у свою чергу, російські «куратори» повідомили, що ряд «радників» Плотницького виїхали з «ЛНР» до російського Ростова-на-Дону у зв'язку з можливим подальшим загостренням ситуації в «ЛНР».

«Кураторами» прогнозується втручання керівництва адміністрації президента РФ у дану ситуацію», - повідомив керівник «ІС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-