На Луганщині через алкогольне отруєння загинули двоє людей

На Луганщині через алкогольне отруєння загинули двоє людей

Укрінформ
У Луганській області двоє осіб отруїлися алкоголем, який придбали через інтернет.

Про це повідомляє прес-служба Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Луганській області на 17:00 29.09.2016 в м. Рубіжне Луганської області зареєстровано 2 летальні випадки після вживання алкоголю, придбаного через мережу Інтернет", - йдеться у повідомленні.

У Держслужбі зазначили, що алкогольні отруєння займають лідируючу позицію серед побутових отруєнь. На частку алкоголю доводиться більш 60% усіх отруєнь, що завершуються летально.

"98% постраждалих від отруєння гинуть до госпіталізації, тобто  до початку надання медичної допомоги. Тільки медичний працівник здатний об'єктивно оцінити стан хворого", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, в період з 21 по 29 вересня в Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Із загальної кількості постраждалих 25 осіб померли.

Затримано організатора виготовлення сурогату, який викликав масове отруєння, і трьох його спільників. Вилучено понад чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Зараз правоохоронці відпрацьовують місця продажу продукції, яку встигли поширити по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-