Херсонський мер підтвердив: на хабарі взяли його заступника

Херсонський мер підтвердив: на хабарі взяли його заступника

Укрінформ
Виїзна слідча група Генеральної прокуратури затримала у Херсоні виконувача обов'язків заступника міського голови Аркадія Подлєсного і заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства міської ради Віктора Трамбовецького.

Про це повідомив Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того щоб не користувалися плітками і чутками, хочу офіційно заявити: вчора ввечері у місті Херсоні працювала слідча група Генеральної прокуратури. Було проведено, судячи зі слів самих працівників Генеральної прокуратури, десь 20 обшуків. За моєю інформацією, проведено затримання двох осіб. Це заступник керівника Департаменту ЖКГ Віктор Дмитрович Трамбовецький і виконувач обов'язків заступника міського голови Аркадій Васильович Подлєсний", - розповів Миколаєнко.

За його словами, підставою для проведення операції стала заява керівника одного з приватних підприємств Херсона.

"Начебто це пан Рибаков, який свого часу очолював Департамент ЖКГ. Він написав заяву, що в нього вимагає один з керівників департаменту хабара за виконання ремонтних робіт у будинках комунальної власності і начебто з червня по серпень він отримав цю неправомірну грошову нагороду у розмірі 11 тисяч 500 гривень, що було зафіксовано правоохоронними органами", - заявив мер.

Як повідомив Миколаєнко, слідчі Генпрокуратури провели обшуки і в його службовому кабінеті та у приватному помешканні. Виявлені там кошти - 2000 гривень та 200 доларів США - взято на перевірку.

Мер висловив упевненість, що слідчі Генпрокуратури проведуть "абсолютно об'єктивне" розслідування цієї справи.

"Якщо ці посадові особи винні, тоді вони будуть покарані, але якщо не будуть винні, то буде отримано вибачення за те, що така підозра лягла на цих людей", - сказав Миколаєнко.

При цьому він зазначив: якщо провина Подлєсного буде доведена, то відповідальність за його дії має нести та політична сила, яка делегувала його на цю посаду - тобто партія "Самопоміч".

Раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook повідомив про затримання заступника мера Херсона та депутата міськради, які вимагали у підприємців міста "відкат" за оплату виконаних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-