Справа «золотого» Романчука: суд допитає усіх депутатів Миколаївської облради

Справа «золотого» Романчука: суд допитає усіх депутатів Миколаївської облради

Укрінформ
У справі екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні $92 тисяч хабара, до суду свідчити викличуть увесь депутатський корпус Миколаївської облради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

«Колегія судів Центрального райсуду міста Миколаєва задовольнила клопотання захисту обвинувачуваного Миколи Романчука про виклик до зали суду у якості свідків членів усіх восьми постійних депутатських комісій обласної ради, щоб забезпечити надійний і повноцінний захист обвинувачуваного», - йдеться у рішенні суду.

Загалом до суду викличуть 61 депутата облради, хоча увесь склад депутатського корпусу налічує 64 обранці. Справа в тому, що поки тривало слідство двоє з них померли, ще один виїхав на постійне місце проживання до Канади.

Необхідність їх свідчень полягає в тому, що питання на надання дозволу на розробку надр, за що нібито вимагав хабар Романчук, розглядалося на усіх профільних депутатських комісіях і всі вони приймали рішення про те, чи виносити це питання на сесію. Члени цих комісій, на думку сторони захисту, можуть дати свідчення про те, чи здійснювався на них тиск збоку Романчука чи, навпаки, рішення з даного питання вони приймали самостійно.

Крім того, свідчення в суді дадуть начальник ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та керівник управління з питань екології Миколаївської ОДА. Вони також мають засвідчити можливий тиск на них збоку обвинувачуваного, адже брали участь у підготовці документів з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 92 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-