АТО: бойовики обстрілюють

АТО: бойовики обстрілюють "маріупольський" фронт від Мар’їнки до Широкиного

Карта
Укрінформ
Проросійські найманці активізувалися на Маріупольському напрямку.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Ворожих провокацій було більше ніж на Луганському й Донецькому взятих разом. Усього ворог 23 рази порушив перемир’я на широкому географічному спектрі ­– від Мар’їнки до Широкиного, включно з Талаківкою, Павлополем і Водяним", - зазначив він.

За словами Лисенка, окупанти переважно застосували легке озброєння, двічі відкривали вогонь з БМП поблизу Талаківки, а під Широкиним зафіксований ворожий снайперський обстріл.

На "донецькому" напрямку, єдиною "гарячою точкою" була Авдіївка: "Бандформування стріляли з легкого озброєння, а вночі задіяли міномети, випустивши 15 мін по позиціях українських військ. На усіх інших ділянках на Донецькому напрямку зберігався повний режим припинення вогню".

Щодо ситуації на Луганському напрямку, Лисенко повідомив: "Бойовики, що підтримуються Росією, лише один раз відкривали вогонь у світлу пору добу біля Новозванівки. Решта провокацій на традиційних ділянках – Новоолександрівка та Станиця Луганська – відбулася глибоко вночі".

За фактами, які оприлюднив речник, ймовірно, бойовики намагаються приховати свою ворожу налаштованість від міжнародних спостерігачів ОБСЄ, які ретельно стежать за дотримання домовленостей щодо розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петровському. Ці провокації вкотре вказують на те, що бойовики, не дотримуються домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-