У Генштабі назвали причину трагедії на Широкому Лані

У Генштабі назвали причину трагедії на Широкому Лані

Укрінформ
Причина вибуху міномета "Молот" на полігоні в Миколаївській області не пов'язана із технічним станом міномета.

Про це на брифінгу у вівторок заявив начальник Озброєння Збройних сил України Микола Шевцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конструкція міномета не винна в загибелі людей. Продовжується розслідування інциденту, і остаточні висновки будуть зроблені за результатами слідства, яке ще триває", - сказав він.

Шевцов також зазначив, що ЗСУ вже отримали близько 200 одиниць 120-мм мінометів "Молот" та розраховують на надходження достатньої кількості цієї зброї у війська після завершення державних випробувань та внесення конструктивних змін для вдосконалення цього виду зброї, повідомляє Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ 

"Ми очікуємо від ПАТ "Завод "Маяк" надходження такої зброї. Цей міномет потрібен, адже більшість одиниць такої зброї, які залишалися з часів СРСР, або вичерпали власний ресурс, або втрачені в ході бойових дій. Наші спроби закупити такі міномети у партнерів були заблоковані, адже в Україну не поставляють так звану летальну зброю. Тож у виробництві таких мінометів ми вимушені розраховувати виключно на власні сили", - зауважив Шевцов.

Він додав, що під час державних випробувань цей міномет здійснив вже понад 2 тис. пострілів та продовжує стріляти без пошкоджень. Ресурс такої зброї, який вона має витримувати, - не менше 6 тис. пострілів.

Шевцов також зазначив, що українська військова промисловість опрацьовує і виробництво власної зброї інших типів. Зокрема, це стосується розробки 82-мм міномета українського виробництва та перспективного міномета калібру 60 мм.

Водночас, як повідомляє портал Liga.net, Шевцов заперечує, що військові зарядили в міномет дві міни. За його даними, заряджена була одна міна, яка виявилася несправною.

Як повідомлялося, 25 липня на Широколанівському полігоні на Миколаївщині під час стрільб розірвався 120-мм міномет. Загинув один військовий, а ще 10 були поранені. Снаряд застряг у стволі і вибухнув.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-