Гарбуз: Якщо Україна відведе війська, то втратить і Станицю, і Щастя, і ТЕС

Гарбуз: Якщо Україна відведе війська, то втратить і Станицю, і Щастя, і ТЕС

Укрінформ
Відведення військ в пунктах, визначених останніми угодами в Мінську, може призвести не тільки до втрати Станиці Луганської, а й до більш тяжких наслідків.

Таку позицію глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза озвучила кореспондентові Укрінформу прес-секретар керівника області Людмила Довгановська.

«В Станиці це зробити просто неможливо. Якщо ми відійдемо на кілометр, ми повністю віддаємо населений пункт - раз. Два: якщо рухаємося далі, ми повністю віддаємо місто Щастя, ми віддаємо Луганську ТЕС, яка в Щасті знаходиться - єдиний постачальник електроенергії на території області. Енергобезпека території - це одне з моїх основних завдань як губернатора», - процитувала прес-секретар Юрія Гарбуза.

Глава Луганської ВЦА вважає, що під час обговорення текстів угод в Мінську повинна враховуватися позиція губернаторів Луганської та Донецької областей, тому що ситуацію вони бачать на власні очі, а не здалеку, з того ж Мінська. І взагалі Україна повинна зайняти на переговорах більш жорстку позицію, виходячи з досвіду, отриманого після «Мінська-2» в Дебальцевому.

«Моя позиція ось така - жорстка: жодного сантиметра ми не повинні віддати», - наголосив він.

Як уже повідомлялося, під час Мінських переговорів було підписано рамкову угоду про розведення озброєння уздовж лінії розмежування. Дві точки для розведення узгоджені на Луганщині.

Однією з таких точок обраний райцентр Станиця Луганська, який розташований безпосередньо на лінії розмежування вогню і тому практично щодня піддається обстрілу бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-