Голова Житомирської облради вирішила піти у відставку прямо під час сесії

Голова Житомирської облради вирішила піти у відставку прямо під час сесії

Укрінформ
Голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська запропонувала депутатам проголосувати за свою відставку.

Про це вона заявила у понеділок, 26 вересня, під час засідання позачергової сесії облради.

«Офіційно заявляю, що розпочата проти мене та нашої політичної сили кампанія призвели фактично до блокування роботи обласної ради. Мною прийняте рішення про винесення даного питання в публічну площину, тобто в сесійній залі обласної ради. Я звертаюся до Житомирської обласної ради та громадськості області про складання мною повноважень голови обласної ради, та прошу прийняти відповідне рішення шляхом відкритого голосування», - сказала Лабунська.

Однак депутати не підтримали пропозицію голови облради проголосувати за її відставку поіменно. Так, депутати від «Свободи», Радикальної партії та «Самопомочі» наполягають на таємному голосуванні, згідно з регламентом.

Варто зауважити, що пропозицію стосовно дострокового припинення повноважень та звільнення Лабунської з посади голови Житомирської облради під час пленарного засідання вніс депутат із об'єднання «Самопоміч» Євгеній Жабокрицький.

Це підтримав і голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін, мотивуючи тим, що протягом останніх кількох сесій Лабунська неодноразово порушувала регламент.

«Наша фракція одноголосно підписала звернення щодо звільнення голови обласної ради. На останніх сесіях ми бачили неодноразове порушення регламенту з боку голови обласної ради, випади убік депутатів. Я був одним із тих, хто палко підтримував Анжеліку Вікторівну на посаду голови облради. Рішення підтримати пропозицію було одностайним: ми просимо включити це питання до порядку денного сесії», - сказав Кізін.

Як повідомляв Укрінформ, про готовність оголосити недовіру голові Житомирської обласної ради Анжеліці Лабунській керівники чотирьох депутатських францій – ВО «Свобода», «УКРОП», «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Об'єднання «Самопоміч» – заявили ще 31 березня після першого пленарного засідання четвертої сесії облради.

Фото: zhitomir-online.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-