Кількість жертв

Кількість жертв "паленої" горілки на Харківщині зросла

Укрінформ
Кількість жителів Харківщини, які померли від отруєння сурогатною горілкою, збільшилася до 13, постраждалих - до 22.

Про це розповіла на брифінгу прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 05.30 у лікарні райцентру Борова від отруєння сурогатом помер 31-річний місцевий житель. Таким чином, кількість загиблих становить 13 людей: 8 - у Волчанському районі, 2 - в Ізюмському, 2 - у Харківському, 1 - у Боровському", - зазначила Дубовік.

За її словами, зросла і кількість постраждалих.

"Уранці до лікарні райцентру Борова доставлено 41-річного місцевого жителя. У неділю в Ізюмському районі до лікарні, де знаходилися 4 постраждалих, доставили ще 8 людей. У Волчанському районі в лікарні знаходяться 7 людей, в Харківському - 2, тобто, всього 22 людини", - додала Дубовік.

За її словами, офіційна причина смерті двох людей, які померли у вихідні, перевіряється: "Один помер від зупинки серця, в іншому випадку причину не встановлено".

Як повідомляв Укрінформ, 24 вересня за рішенням суду 51-річна хазяйка чотирьох магазинів у Волчанському районі Харківської області, де продавали сурогатну горілку і на розлив - по 5 грн за 100 грамів, узята під варту із заставою в 275 тис. грн.

25 вересня суд обрав для затриманого хазяїна магазину в Харківському районі, де продавали сурогатну горілку, цілодобовий домашній арешт. Тоді ж домашній арешт з носінням електронного браслета обрано і для хазяїна магазину в Ізюмському районі. Прокуратура оскаржить ці рішення, оскільки просила для обох утримання в СІЗО.

Слідство проводиться у рамках кримінальних проваджень за статтею, пов'язаною з виготовленням продукції з неякісної сировини, що призвело до отруєння людей, - із санкцією до 10 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-