Розстріл поліцейських у Дніпрі розберуть

Розстріл поліцейських у Дніпрі розберуть "по секундах" - Геращенко

Укрінформ
Всі обставини трагедії у Дніпрі, де під час виконання службових обов'язків загинули двоє патрульних поліцейських, встановить спеціальна комісія.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

"Сьогодні вранці в Дніпрі під час виконання службових обов'язків загинули двоє патрульних поліцейських: Кутушев Артем Юрійович, 08.07.1989, загинув на місці злочину. Макаренко Ольга Олександрівна, 04.10.1980, померла на операційному столі від отриманих вогнепальних поранень. Деталі трагедії по секундах встановить спеціальна комісія і розслідування прокуратури", - повідомив Геращенко.

За його словами, поліцейські поставилися до злочинця, який перебуває в розшуку, як до звичайного порушника правил дорожнього руху, почали процедуру оформлення протоколу про порушення ПДР, втратили пильність і поплатилися за це своїми життями.

При цьому Геращенко застерігає "диванних експертів" від критики дій загиблих патрульних.

"Для того, щоб наші патрульні діяли на рівні знаменитих американських копів, потрібен час і постійне підвищення їх майстерності і рішучості до застосування зброї і спецзасобів, як тільки поліцейський вважатиме, що настала та мить, коли закон дозволяє це зробити. На це потрібен час і постійний відбір кращих і кращих", - заявив Геращенко.

На його думку, ця трагедія має стати поворотним моментом у відносинах громадян і поліції. Після неї неприпустиме більше запанібратське і хамське відношення до співробітників поліції, а всі їх законні накази і вимоги повинні виконуватися громадянами беззаперечно.

Як повідомлялося, сьогодні вранці у Дніпрі водій автомобіля обстріляв поліцейський патруль. 27-річний патрульний загинув на місці, його напарниця померла в лікарні від поранень. 

Радник керівника МВС народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у вчиненні цього злочину підозрюється колишній боєць роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександр Пугачов, який перебуває в розшуку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.146 - "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом".

Крім того, у нападі на поліцейських підозрюється ще одна людина, ім'я якої поліція не називає. 

В Дніпрі оголошено план "Перехоплення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-