Черговий російський «гумконвой» вдерся в Україну – Слободян

Черговий російський «гумконвой» вдерся в Україну – Слободян

Укрінформ
У четвер зранку Російська Федерація вкотре в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України так званого гуманітарного конвою, 56-го за ліком.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян.

"З 6-ї ранку через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" в Україну прослідувало двома колонами 69 вантажівок. Те, що вдалося прикордонникам візуально спостерігати, - це продукти харчування, медикаменти", - сказав він.

Слободян підкреслив, що РФ в черговий раз грубо порушила міжнародні та українські норми, які регламентують порядок спрямування гумконвою. Міжнародний комітет Червоного Хреста участі в оформленні також не брав. Тому українська міжвідомча група змогла лише здійснювати візуальне спостереження. 

Речник також наголосив, що російська сторона порушує навіть мінімальні формальності, які має виконувати. Так, у ноті, яку "отримали по лінії МЗС, було вказано 60 автомобілів, а насправді кордон перетнуло 69 автомобілів", повідомив Слободян.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-