АТО: на Донецькому напрямку бойовики 5 разів порушили

АТО: на Донецькому напрямку бойовики 5 разів порушили "тишу"

Карта
Укрінформ
Військовослужбовці РФ, що воюють на території тимчасово окупованої частини Донбасу, припинили обстріли в районі Авдіївки та поблизу Донецького аеропорту. Проте продовжують провокаційні обстріли з легкого озброєння на інших напрямках. 

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО, Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Вперше за тривалий час не було жодної провокації в районі Авдіївки й взагалі поблизу Донецького аеропорту та селищ, що знаходиться неподалік. Натомість, бойовики відкривали вогонь на околицях Горлівки - біля Майорська та Зайцевого - і неподалік селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Бойовики застосовували легке озброєння, та двічі стріляли з БМП біля Луганського та Зайцевого. Ворог лише один раз задіяв важке озброєння, випустивши одну міну з міномета калібром 120 міліметрів. Усього на Донецькому напрямку бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню", - сказав Мотузяник.

Він також зазначив, що на Маріупольському напрямку бойовики не застосовували важке озброєння, проте здійснили низку провокаційних обстрілів у Мар'їнці, Старогнатівці та в районі Павлополя. "Усього на Маріупольському напрямку бойовики 8 разів порушили перемир'я", - додав Мотузяник.

Він також наголосив, що на Луганському напрямку перемир'я бойовиками дотримувалося "зразково". Не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Фото: http://www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-