Спільниця бойовиків

Спільниця бойовиків "Оплоту" злила їм дані слідства – СБУ

Укрінформ
Мешканцям Житомира оголосили про підозру у розголошенні без дозволу слідчого та прокурора даних досудового розслідування.

Про це повідомляє прес-група Управління СБУ в Житомирській області.

"У рамках досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно двох житомирян (батька і сина, донедавна – власників приватної служби таксі), які нині у якості командира й заступника командира незаконного збройного формування "Оплот" беруть участь у бойових діях на боці терорганізації "ДНР", співробітниками Управління та прокуратури було проведено санкціоновані обшуки за місцем їх реєстрації у Житомирі. Свідок та учасниця слідчих дій – племінниця одного із бойовиків, незважаючи на письмове попередження про нерозголошення відомостей досудового розслідування, фактично одразу по їх завершенні зателефонувала одному із обвинувачених у пособництві терористам", - ідеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, жінка під час розмови розповіла про всі важливі деталі, які стали їй відомі, та яких заходів безпеки, на її думку, варто вжити для уникнення кримінальної відповідальності. Її абонент, у свою чергу, "проінструктував" жінку, яку саме вигідну йому інформацію повідомляти слідчим у справі, й обумовив способи конспірації для подальших контактів із ним.

Матеріали кримінального провадження за ч.1 ст.387 (розголошення без дозволу прокурора, слідчого даних досудового розслідування) Кримінального кодексу України з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-