Харківському дезертиру-вбивці світить довічне

Харківському дезертиру-вбивці світить довічне

Укрінформ
Солдату, який втік з військової частини після скоєних ним вбивства одного товариша по службі і поранення іншого, загрожує довічний термін.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру Міноборони в Харківській області полковник Дмитро Горбунов.

"Затриманому дезертиру, який зараз у зв'язку з пораненням руки знаходиться під охороною в Харківському військовому госпіталі, пред'явлено підозру за статтями, пов'язаними з умисним вбивством, самовільним залишенням частини зі зброєю, необережним поводженням зі зброєю і вживанням спиртних напоїв. За сукупністю злочинів йому загрожує покарання аж до довічного терміну", - зазначив Горбунов.

За його словами, всі учасники інциденту були призвані під час 6-ої хвилі мобілізації.

"Всі троє мають бути демобілізовані вже через кілька тижнів, у жовтні. Причому вбивця, як і убитий, призваний з Вінницької області", - уточнив Горбунов.

Що стосується пораненого солдата, то його госпіталізовано до Харківської міської лікарні швидкої допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 18 вересня в одній з частин Чугуївського гарнізону під Харковом сталася сварка між військовослужбовцями, під час якої 28-річний солдат тяжко поранив 40-річного товариша по службі, в результаті чого той через деякий час помер, а також поранив 35-річного солдата. Сам зловмисник був поранений у ліву руку з автомата Калашникова. Він втік з автоматом АК-74 і трьома обоймами. Дезертира затримано близько 23.45 на околиці Харкова в результаті спецоперації "Сирена". На момент затримання він був нетверезий. Слідство веде військова прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-