У Харкові затримали дезертира-вбивцю

У Харкові затримали дезертира-вбивцю

Укрінформ
Дезертира, який втік з військової частини після скоєння вбивства, затримали в мікрорайоні П’ятихатки на околиці Харкова. 

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник Регіонального медіа-центру Міноборони в Харківській області полковник Дмитро Горбунов.

"Встановлено, що напередодні близько 21:30 в одній з частин Чугуївського гарнізону, яка дислокується в селі Проходи Дергачівського району Харківської області, сталася сварка між військовослужбовцями. Під час сварки солдат віком 28 років, мобілізований у ході 6 хвилі, застрелив 40-річного товариша по службі і поранив 35-річного, після чого втік, маючи при собі автомат АК-74 і три обойми", - зазначив Горбунов.

За його словами, зловмисника було затримано близько 23.45 на околиці Харкова в результаті спецоперації "Сирена" за участю поліції, військової служби правопорядку і прикордонників.

"Солдат у момент затримання виявився нетверезим, з пораненням лівої руки. Зараз він перебуває в Харківському військовому госпіталі під охороною співробітників зонального відділу військової служби правопорядку. Поки що йому інкримінується умисне вбивство з санкцією до 15 років ув'язнення, але за сукупністю злочинів, включаючи поранення товариша по службі, дезертирство і незаконне поводження зі зброєю - аж до довічного ув’язнення", - наголосив Горбунов.

За його словами, розслідування веде військова прокуратура Харківського гарнізону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-