Саакашвілі: Боротьба з мафіозним спрутом у Затоці добігає кінця

Саакашвілі: Боротьба з мафіозним спрутом у Затоці добігає кінця

Укрінформ
Нейтралізація у курортній Затоці корумпованих чиновників, пов'язаних із земельними махінаціями, відкрила шлях до оновлення влади та змін на краще.

Таку думку висловив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Боротьба з мафіозним спрутом у Затоці підходить до розв'язки. Після того, як ми підняли питання дерибану землі, спочатку Сакварелідзе посадив до в'язниці мера Затоки Звягінцева, а поліція, нарешті, затримала секретаря Затокської селищної ради Бокого за звинуваченням у замовленні вбивства. Саме банда Бокого шантажем і погрозами заважала формуванню нового керівництва Затоки", - зазначив Саакашвілі.

На його думку, криміналізація місцевої влади зумовлена високою ціною на землю в Затоці.

"У найближчі дні потрібно забезпечити проведення засідання ради, обрання нового секретаря і встановлення найсуворішого порядку. Замість убивств і підпалів керівництво Затоки має займатися освітленням і ремонтом доріг", - резюмував Саакашвілі.

Варто зазначити, що після арешту корумпованого селищного голови Затоки Василя Звягінцева його функції фактично здійснював секретар В'ячеслав Бокий. На травневій сесії Бокий написав заяву про відставку. Депутати її прийняли, проголосували за обрання на цю посаду депутата Наталі Вернигори і передали їй печатку. Проте за кілька днів Бокий з'явився в селищній раді і сказав, що передумав, знову зайняв кабінет секретаря селищної ради і виготовив фальшиву печатку, заявила Вернигора.

Так у курортному селищі виникло багатомісячне "двовладдя", яке супроводжувалося підпалами державних і приватних баз відпочинку.

Нагадаємо, селищного голову Звягінцева арештовано за незаконне виведення з комунальної власності 3-гектарної земельної ділянки на березі моря. Її розділили між 66 фізичними особами і передали у приватну власність. За оцінками слідчих, орієнтовна вартість відчуженої землі становить 50 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-