Львівське сміття не вплине на екологію Миколаєва - мер

Львівське сміття не вплине на екологію Миколаєва - мер

Укрінформ
Прийом твердих побутових відходів зі Львова не призведе до погіршення екологічної ситуації в Миколаєві.

Про це заявив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, повідомляє прес-служба мерії.

"Збільшення кількості сміття на полігоні ніяк не вплине на екологічну ситуацію в місті", - заявив Сєнкевич.

Він пояснив також, що утилізація львівського сміття у Миколаєві - тимчасовий захід, і закликав містян поставитися до ситуації з розумінням. "Я вважаю, це правильно, що міста України допомагають Львову з утилізацією твердих побутових відходів. Ми повинні бути однією нацією, єдиною країною у своїх щоденних справах, а не тільки в деклараціях, обмежуючись написом «Україна єдина» в куточку екрана телевізора... Якщо, не дай Бог, таке горе трапиться у нас, ми повинні знати, що у нас є друзі, які протягнуть руку допомоги нам. Давайте будемо патріотами не на словах, а на ділі", - підкреслив мер.

У повідомленні також зазначено, що розпорядження «Про захоронення ТПВ на Миколаївському міському полігоні» підписано 10 вересня. Згідно з ним, КП «Миколаївкомунтранс» доручено тимчасово приймати ТПВ, що надходять з м. Львова, на Миколаївський міський полігон для подальшого захоронення за тарифами, встановленими пп. 2.1 п. 2 рішення виконкому міської ради від 27.03.2015 № 184 «Про коригування тарифів на послуги із захоронення, перевезення та вивезення ТПВ для споживачів м.Миколаєва».

Як повідомлялося раніше, наприкінці травня на Грибовицькому полігоні ТПВ під Львовом сталася масштабна пожежа, а 30 травня - обвал сміття. Під завалами загинуло троє пожежників ДСНС; зник безвісти інженер-еколог.

Після закриття Грибовицького полігону львівське сміття почали розвозити по інших областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-