У

У "ДНР" залякують американської артилерією - Тимчук

Укрінформ
У «ДНР» для інформаційного прикриття свого застосування артилерії бойовики різко посилили звинувачення на адресу ЗС України.

Про це написав у Фейсбуці керівник групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"В «ДНР» для інформаційного прикриття свого використання 122-мм артилерії різко посилили звинувачення на адресу ЗС України щодо нібито має місце використання і перекидання до фронту українськими військами ствольної артилерії аж до калібру 203 мм", - написав він.

Тимчук зазначив, що за версією керівництва ОК «Донецьк» («1-й АК ДНР»), одночасно з артилерійськими обстрілами «будинків мирних громадян» на низці ділянок, сили АТО ведуть активне перекидання до лінії фронту самохідної і буксированої артилерії. Нібито на посилення підрозділів морської піхоти ВМС ЗС України на приморському (Маріупольському) напрямку перекинуті 203-мм самохідні гармати 2С7 «Піон», підрозділи 152-мм САУ «Акація» і 122-мм САУ «Гвоздика».

Він також повідомив, що «військова розвідка ДНР» повідомляє про перекидання Києвом в зону АТО (район н. п. Кураховка захід від Донецька) американського артилерійського підрозділу – нібито на перекинутих САУ є написи «USA» і символіка армії США (тип САУ не вказується).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-