InformNapalm склав базу даних зі зразками техніки РФ на Донбасі

InformNapalm склав базу даних зі зразками техніки РФ на Донбасі

Інфографіка
Укрінформ
Міжнародне співтовариство InformNapalm склало базу даних з 33 зразками озброєння і спецтехніки збройних сил РФ, які були ідентифіковані на Сході України.

Базу, складену за результатами власних OSINT-розслідувань в період з 2014 по 2016 рік, а також відповідну інфографіку опубліковано на сайті InformNapalm.

"Більша частина техніки є порівняно новими зразками, які надійшли на озброєння ЗС РФ в період з 2004 по 2015 рік. Фіксація наданих у звіті озброєнь і техніки прямо вказує на російський слід їх виникнення в окупованих районах Луганської та Донецької області", - наголошується в повідомленні .

Як підкреслили в InformNapalm, у даний звіт включено виключно підтверджені дані, в базу не вносилися зразки озброєнь, про які повідомлялося розвідувальними структурами України, але без наявних фото або відео підтверджень.

"Також в базу даних поки не внесений ЗРК "Бук" (з якого був збитий рейс MH17), так як найближчим часом очікується офіційний звіт слідчої групи, яка скаже точний тип ракети. Це дозволить назвати точну модифікацію ЗРК, з якого вона була випущена ", - додали фахівці.

"Велика частина з виявлених комплексів відноситься до засобів РЕБ та РЕР. Дані типи озброєнь можуть обслуговуватися тільки кваліфіковані спеціалісти, тому їх передача бойовикам незаконних збройних формувань виключена. Обслуговування проводиться кадровими російськими військовослужбовцями. Паралельно з апробацією нової техніки на Донбасі військово-політичне керівництво Російської Федерації проводить "накачування" окупованих територій озброєнням старого радянського зразка, яке розконсервовано зі складів ", - підкреслили в InformNapalm.

Також за результатами звіту сформований блок інфографічних матеріалів.

"Зібрані матеріали доводять провідну роль Російської Федерації у розпалюванні війни на сході України, спонсорування тероризму і проведенні спеціальних військових операцій на українській території", - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-