Кияни влаштували облаву на п'яних водіїв

Кияни влаштували облаву на п'яних водіїв

Укрінформ
Нічне полювання на нетверезих водіїв розпочалося цими вихідними в українській столиці. Активісти вирішили допомогти патрульній поліції.

Як повідомляє ТСН, вони спостерігають за людьми біля нічних клубів та ресторанів, коли бачать людей напідпитку, котрі сідають за кермо, їдуть за ним та викликають патрульних.

Нічний рейд активістів стартував біля НСК "Олімпійський". Люди поділилися між собою на групи та вирушили в усі райони міста. Основна їхня мета – не дати нетверезим водіям сісти за кермо.

Ганна каже, що за водіями напідпитку спостерігає мало не щодня. "От іду в крамницю – стоять пиво п'ють на машині, хоча патрульна поліція недалеко знаходиться", - розповідає вона.

Влад у таких рейдах був уже кілька разів, тому знає, як їздять водії, що хильнули перед тим: "Не зберігає рядність, він наче їде праворуч, а потім раз – і повертає ліворуч".

На рейди волонтери збираються щовихідних. Попри те, що патрулюють за власний кошт, охочих приєднатися багато. "Люди підходять і кажуть: ми теж хочемо. Звичайно, ми завжди раді", - каже активіст Максим.

Такі, як він, не приховують бажання допомагати поліції, а не критикувати її. На збори запрошують копів. Ті інструктують: "Ваше завдання – не зупиняти. Ваше завдання – виявити людину, яка керує у стані алкогольного сп'яніння".

Крім того, активісти виявили та зняли на відео, як двоє чоловіків у джипі біля нічного клубу вживали наркотики. Коли ж на виклик прибули поліцейські – чоловіки заявили, що речовину в машину їм підкинули правоохоронці. За одну тільки ніч патрульні затримали три десятки нетверезих водіїв. Третину з них – за допомогою волонтерів.

Місяць тому стало зрозуміло, що нові збільшені штрафи за керування автомобілем у нетверезому стані не зупиняють київських водіїв від пияцтва за кермом. Правоохоронці навіть почали говорити про те, що за це порушення слід впроваджувати кримінальну відповідальність, зазначає кореспондент ТСН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-