У Запоріжжі зловили

У Запоріжжі зловили "мінера" ресторану на Хортиці

Укрінформ
Запорізькі поліцейські встановили особу громадянина, який повідомив завідомо неправдиву інформацію про мінування запорізького ресторану. Тепер «мінера» може чекати до шести років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

"О 22:50 до Вознесенівського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що ресторан «Запорізька Січ» на острові Хортиця заміновано. На місце події терміново прибула слідчо-оперативна група, фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП. На той час у ресторані святкували кілька весіль, тож правоохоронці були вимушені евакуювати 500 осіб з числа відвідувачів та персоналу закладу. Під час обстеження поліцейськими приміщення ресторану та прилеглої території вибухонебезпечних предметів та речовин виявлено не було", - йдеться в публікації.

У ході проведення слідчо-оперативних дій поліцейські встановили особу, яка зробила завідомо неправдиве повідомлення про загрозу життю та здоров’ю людей.

Як з’ясувалося, 38-річний мешканець вулиці Чарівної, котрий був присутнім на одному з святкових застіль, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, посварився з присутніми у ресторані громадянами. Після чого не придумав нічого кращого, як повідомити про бомбу, начебто закладену при вході у приміщення.

Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Згідно чинному законодавству, недолугий вчинок може коштувати «мінерові» від двох до шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-