На Чернігівщині провели стрільби

На Чернігівщині провели стрільби "Ураганів"

Фото
Укрінформ
На одному з військових полігонів Чернігівської області відбулися цілодобові навчальні стрільби з реактивних систем залпового вогню 9П140 "Ураган".

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Артилеристи відшліфовували професійні навички і вміння у виконанні вогневих завдань бойової стрільби з реактивних систем залпового вогню 9П140 "Ураган" як вдень, так і вночі. За словами командирів, екіпажі мають впевнено діяти саме в темну пору доби, тому що в районі АТО саме в цей час найбільше активізуються російські окупаційні війська. І хоча техніка відведена у визначені райони від лінії зіткнення згідно Мінських угод, військовослужбовці-артилеристи завжди напоготові", - йдеться у повідомленні.

До навчань були залучені підрозділи реактивної артилерійської бригади. На полігоні вони виконували нормативи зі спорядження "Ураганів" боєкомплектом, розгортання батарей, приведення їх в бойову готовність та відпрацьовували вогневі завдання. Офіцери частини також удосконалювали свої навички управління артилерійськими підрозділами під час бойової роботи.

Крім того, артилеристи попрактикувалися у розгортанні польового табірного містечка та водінні бойової та спеціальної техніки в польових умовах.

Підбиваючи підсумки навчань, командири відзначили злагодженість у діях екіпажів та підрозділів, хорошу підготовку та високу мотивацію своїх підлеглих. Екіпажі "Ураганів", до речі, укомплектовані, здебільшого, воїнами-контрактниками з досвідом бойових дій в районі проведення АТО, зазначили в Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-