Кремль перекидає на Донбас боєприпаси з «дурною славою» – розвідка

Кремль перекидає на Донбас боєприпаси з «дурною славою» – розвідка

Укрінформ
Два бійці зі складу російських окупаційних військ на території окупованого Донбасу отримали поранення від "самопідриву" мінометної міни, у якої закінчився термін придатності до бойового застосування. Такі міни були привезені на Донбас з Російської Федерації, яка використовує тимчасово окуповані території Сходу як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів.  

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"1 вересня ц.р. під час "самопідриву" мінометної міни із партії "непридатних" боєприпасів, доставлених з Арсеналу (комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів) 1 розряду ЗС РФ (м. Кунгур, Пермський край), отримали поранення двоє мінометників мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у т.ч. старший навідник Пасіка Олександр Олександрович (25.12.1988р.н.)", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні також зазначається, що серед артилеристів 1 АК ЗС РФ "кунгурські" боєприпаси давно отримали дурну славу з огляду на те, що більше 30% снарядів та мін "відбраковуються" вже під час огляду та підготовки до бойового застосування, а відсоток спрацювання решти не перевищує 50%.

ГУР наголошує, що російське окупаційне командування продовжує використовувати бойові дії на тимчасово окупованих територіях сходу України як полігон для утилізації артилерійських боєприпасів, у яких закінчився термін придатності до бойового застосування, що, зокрема,  призводить до збільшення втрат особового складу російських окупаційних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-