Хабар у 8 тисяч коштував київським слідчим погонів і волі

Хабар у 8 тисяч коштував київським слідчим погонів і волі

Фото
Укрінформ
Двох слідчих столичної поліції затримали за вимагання хабара від підозрюваного в розмірі 8 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження.

Про це в четвер повідомили в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Чотири тисячі гривень кожному – сума, в яку оцінили себе офіцери і, яка коштувала їм погонів і волі. Як тільки гроші надходили на банківську картку слідчих – їх у службовому кабінеті затримали працівники внутрішньої безпеки спільно зі співробітниками СБУ та прокуратури міста", - йдеться в повідомленні.

За вимагання неправомірної вигоди відносно напарників-поліцейських розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання хабара)КК України. Обох взято під варту.

Як встановили працівники управління внутрішньої безпеки Києва, двоє столичних слідчих (27-річний лейтенант та його 28-річний колега) запропонували 33-річному мешканцю столиці "залагодити" справу, порушену проти нього за ч.1 ст.309 (Зберігання наркотичних речовин без мети збуту) КК України, за 8 тисяч гривень. Слідчі обіцяли перекваліфікувати злочин на адміністративний проступок. Гроші потрібно було перерахувати через одну з систем електронних платежів на запропонований рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-