За тиждень Росія привезла бойовикам понад тисячу тонн боєприпасів - розвідка

За тиждень Росія привезла бойовикам понад тисячу тонн боєприпасів - розвідка

Укрінформ
Понад тисячу тонн боєприпасів, 660 тонн матеріально-технічних засобів, а також 2,5 тисяч тонн паливно-мастильних матеріалів прибуло для бойовиків з території Російської Федерації за тиждень.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У зв'язку з активізацією штурмових дій на Донецькому і Маріупольському напрямках, а також високою інтенсивністю проведення батальйонів та бригадних тактичних навчань зафіксоване значне зростання поставок ресурсів з Російської Федерації. За тиждень зафіксована поставка понад 1 тис. тонн боєприпасів, 660 тонн матеріально-технічних засобів а також 2,5 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів", - пояснив Скібіцький. 

Він підкреслив, що російське окупаційне командування відправило на Донбас і бойову техніку.  

"Командування російських окупаційних військ продовжує постачання озброєння та військової техніки на територію України у тому числі безпосередньо до лінії зіткнення. За тиждень було доставлено 8 танків 9 броньованих машин, 1 бойова машина БМ-21 "Град", 4 самохідні артилерійські установки. Також прибували ешелони з боєприпасами", - сказав Скібіцький. 

Він також додав, що в армійських корпусах російські окупаційні війська проводять заміну бойових танків Т-64 на більш новіші Т-72.   

"Встановлено, що в підрозділах 1 та 2 АК здійснюється поступова заміна танків Т-64 на танки Т-72. Ці танки прибувають з території Російської Федерації. В зв'язку з заміною здійснюється підготовка екіпажу для виконання бойових завдань на танках Т-72", - додав представник ГУР МО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-