Ескалація на Донбасі: окупанти випустили по силах АТО майже 1000 снарядів

Ескалація на Донбасі: окупанти випустили по силах АТО майже 1000 снарядів

Карта
Укрінформ
В районі проведення АТО спостерігалося чергове зростання бойової активності ворога. Ще частіше окупанти застосовують міномети та артилерію, у тому числі обстрілюючи наш глибокий тил.

Так, за підрахунками Генштабу, бандформування випустили більше 690 мін та 250 артилерійських снарядів в бік сил АТО на всіх трьох напрямках, заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку, за його словами спокійних ділянок фронту вчора не було: "Найбільш гаряче було в районі Світлодарська, в Авдіївській промзоні та в районі Донецького летовища. Поблизу останнього – на лінії фронту шахта "Бутівка" – Опитне – Піски – ворог знову застосував танки і, починаючи з 7 вечора – артилерію".

"Вчергове противник обстріляв з гармат тиловий район поблизу Кераміка, що за 13 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Також потужні ворожі артобстріли відбулися на північних околицях Горлівки", - додав Лисенко.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 46 ворожих обстрілів, що на 9 обстрілів більше ніж попередньої доби. Абсолютна більшість обстрілів були з важкого озброєння.

На "маріупольському" фронті, за даними штабу, протягом доби ворог не застосовував звичну для цього напрямку ствольну артилерію, натомість щільно обстрілював позиції наших військових з мінометів і одного разу застосував реактивні артилерійські установки "Град" у Красногорівці.

"Місця найбільшої бойової активності бандформувань – ті що і раніше – ділянка фронту Марї’нка-Красногорівка та Широкине. Також вранці НЗФ провели інтенсивний мінометний обстріл сил АТО в Павлополі, випустивши за годину більше 60 мін. Ще один випадок застосування мінометів відбувся пізно ввечері поблизу Тарамчука", - зазначив речник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 ворожих обстрілів. З них – половина з важкого озброєння.

Лисенко також повідомив, що кількість ворожих обстрілів на Луганському напрямку зросла вдвічі – до 25: "Гарячими точками залишаються район Попасної, Золоте, Кримське, Жовте та Станиця Луганська. Бойовики, як і раніше, активізуються під вечір і проводять обстріли до пізньої ночі. У районі Бахмутської траси та поблизу Попасної зафіксована робота ворожих снайперів".

У понеділок в зоні АТО зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА, зокрема 2 – на Луганському напрямку (район Щастя і Попасної) та 1 – на Донецькому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-