Бойовику

Бойовику "Пікассо" за полювання на українців світить 8 років

Укрінформ
Співробітники поліції Донецької області в Бахмуті затримали місцевого жителя, який підозрюється в участі в незаконному збройному формуванні.

Про це повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області.

"51-річний бахмутчанин, за плечима якого 15 років тюремного стажу, служив на блокпостах зі зброєю в руках, полюючи на українських патріотів, за 50 гривень на добу. Тепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Є інформація, що він вступив у ряди бандформування на початку травня 2014 року. Багатий тюремний стаж добровольця, який неодноразово відбував покарання за майнові злочини, не збентежив ватажків угруповання. За хороші здібності в малюванні чоловікові дали позивний «Пікассо» і поставили на будівництво блокпостів, розташованих поблизу р. Слов'янська. Після цього «керівництвом» НВФ був направлений у військовий комісаріат для проходження первинної військової підготовки".

"Новобранцеві" довірили зброю, він проходив теоретичне і практичне навчання, вивчав тактику ведення бою, тактико-технічні характеристики зброї для подальшої участі у діяльності бандформування. За кожен день такої «практики» найманець отримував плату в сумі 50 гривень. Власне, заради грошей він тут і опинився.

Після проходження підготовки чоловікові видали камуфляжну форму і автоматичну зброю і відправили «служити» на блокпост поблизу Слов'янська. В основні його завдання входила перевірка транспортних засобів та осіб, які перетинали блокпост.

Коли місто було звільнено Збройними силами України, бойовик повернувся в Бахмут (тоді ще Артемівськ), приховуючи участь у збройному бандформуванні.

Але, ретельно відпрацьовуючи осіб, які можуть бути причетні до діяльності НВФ, співробітники Бахмутської поліції вийшли на зловмисника.

При огляді місця його проживання працівники поліції виявили та вилучили камуфляжну форму.

Факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Зараз затриманий переданий в Слов'янський відділ поліції, з ним працюють слідчі. Досудове розслідування триває.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-