Вбивство 8-річної дівчинки:  поліція направила до Лощинівки спецназ

Вбивство 8-річної дівчинки: поліція направила до Лощинівки спецназ

Укрінформ
Одеське облуправління Національної поліції направило додаткові підрозділи, в тому числі спецпризначенців, до села Лощинівка Ізмаїльського району, де увечері 27 серпня група мешканців напала на помешкання місцевих ромів через убивство одним із них дівчинки.

Про це повідомила Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій Одеського облуправління Національної поліції Анастасія Якубенко.

"З огляду на напружену ситуацію, в тому числі безлади й погроми 6 осель ромів, що сталися в Лощинівці Ізмаїльського району через убивство 8-річної дівчинки, туди направлено додаткові підрозділи правоохоронців. Оскільки в неділю призначено сход мешканців Лощинівки, патрульним поліцейським та спецпризначенцям належить забезпечити громадський порядок", - зазначила Якубенко.

За її словами, після виявлення понівеченого тіла неповнолітньої кінологи вийшли на слід убивці - раніше не судимого 20-річного мешканця. Його було затримано, і він дає свідчення. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство).

Тіло дитини відправлено на судмедекспертизу, яка визначить, чи був факт згвалтування дівчинки.

Як повідомлялося, відразу після затримання підозрюваного у селі, де мешкають переважно болгарські переселенці, виникли безлади, натовп почав громити будинки місцевих ромів. Члени ромської громади, що недавно тут поселились і проживали в кількох будинках, встигли залишити Лощинівку. Биття вікон та меблів було припинено після втручання поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-