Грибовицьке блокування: роботи на звалищі призупинили, трасу розблоковано

Грибовицьке блокування: роботи на звалищі призупинили, трасу розблоковано

Відео
Укрінформ
Через блокування траси під Львовом зупинилися стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це заявила сьогодні після зустрічі з мітингувальниками заступниця львівського мера Ірина Маруняк, повідомляє Zaxid.net.

"Усі роботи з рекультивації та стабілізації ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі тимчасово призупинили. Про це сьогодні, 26 серпня, повідомила заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк", - пише видання.

За словами Маруняк, про відновлення роботи Грибовичів не йдеться. Міські посадовці готові показати проекти всіх робіт, які ведуться на сміттєзвалищі. "На цей час, оскільки люди вимагали, щоб роботи призупинили, ми це зробили. Ще раз наголошую, що ми готові показати їм документи, але вони не хочуть нас слухати», - наводить слова чиновниці портал.

Мітингувальники натомість вважають, що в Грибовичі знову почали звозити сміття, і наполягають на зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим.

«Люди налаштовані дуже рішуче. Вимагали зустрічі із міським головою Андрієм Садовим. Натомість розмовляти з активістами приїхала Ірина Маруняк, голова Сихівської райадміністрації, заступник голови комісії з надзвичайних ситуацій у Львові. Розмова не складається", - зазначив депутат Жовківської райради від партії "Укроп" Ігор Муравський.

Прес-служба місцевого осередку партії "Укроп" повідомила, що на місці протесту активісти створили комісію, яка повинна контролювати ситуацію навколо аварійного сміттєзвалища. До неї увійшли представники навколишніх сіл, екологи, депутати районної, Львівської та обласної рад.

"Ірина Маруняк, коли її попросили погодити протокол про створення громадської комісії, його порвала. Документ довелось відновлювати", - заявляють у партійному осередку.

Водночас у львівській Фейсбук-спільноті Варта1 пишуть, що трасу наразі розблоковано: "Дорогу на Жовкву з Львова ВІДКРИТО, підписаний протокол зборів по вирешінню сміттєзвалища і в понеділок 29.08.2016 на 11:00 і хто має бажання, приходьте на в'їзд на ЛКП Збиранка "Вагова станція". 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні о 9 годині ранку жителі трьох сіл, розташованих поблизу Грибовицького сміттєзвалища перекрили дороги зі Львова на Жовкву у Малехові і Дублянах. Вони протестували проти відновлення роботи сміттєзвалища і обіцяли у разі невиконання їхніх вимог заблокувати дорогу міжнародного значення Київ-Чоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-