Прокуратура оскаржить занадто м'який вирок

Прокуратура оскаржить занадто м'який вирок "Лєшему"

Укрінформ
Прокуратура Донецької області оскаржить заочний вирок суду, за яким бойовику  «ДНР» належить провести 4 роки за гратами.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області. 

«Іллічівський районний суд міста Маріуполя заочно засудив бойовика терористичної організації «ДНР» з позивним «Лєший» . Йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна... Прокуратура Донецької області, яка підтримувала державне обвинувачення у цій справі, вважає кваліфікацію дій обвинуваченого неправильною, а призначене покарання м'яким. Тому прокуратура наполягає на кваліфікації його дій за ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що обвинувачений виконував функції коменданта одного з підрозділів терористів. Його члени серед інших злочинів скоїли два замахи на вчинення терористичних актів у місті Маріуполі в 2015 році і вбили працівника міліції Віталія Мандрика.

Під час судових слухань також встановлено, що обвинувачений, перебуваючи в місті Донецьку, вів облік озброєння підрозділу і видавав його бійцям.

Зараз прокуратурою готується апеляційна скарга в суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-