Мешканець Миколаївщини помер під час сутички з поліцією

Мешканець Миколаївщини помер під час сутички з поліцією

Укрінформ
Мешканець селища Криве Озеро на Миколаївщині помер під час сутички з поліцією. Рідні звинувачують у його смерті правоохоронців, порушено кримінальне провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області.

«Близько 03-00 години 24 серпня до поліції Кривоозерського району звернувся 46-річний місцевий мешканець із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі та гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення, що той же порушник за місцем свого мешкання вчиняє хуліганські дії. Поліцейські намагались вгамувати порушника, але той продовжував чинити опір», - розповіли у поліції.

Там також зазначили, що враховуючи ступінь громадської небезпеки поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки. Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле. Правоохоронці викликали швидку допомогу, але медики констатували смерть домовласника.

Потерпілий, водій таксі, розповів, що він приїхав на виклик за вказаною адресою, до нього вийшов домовласник та, спричинивши йому тілесні ушкодження, відібрав у нього сумку та 500 гривень.

Прибувши до місця події, поліцейські встановили, що правопорушник на території свого домоволодіння продовжує вчиняти протиправні дії. Його жінка, почувши, що приїхали правоохоронці, благає про надання допомоги і захисту.

На місце події прибули представники прокуратури та Головного управління НП в Миколаївській області.

Розпочато кримінальне провадження, попередньо, за ознаками ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу». Її санкція  передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Одночасно керівництвом ГУНП в Миколаївській області проводиться службове розслідування щодо надання оцінки законності дій поліцейських та факту можливого перевищення ними заходів примусу.

З неофіційних джерел кореспонденту Укрінформу стало відомо, що рідні та місцеві жителі звинувачують поліцію у вбивстві чоловіка. Нині біля його помешкання зібрався натовп людей, які вимагають справедливого розслідування. Вони хочуть, щоб інцидент розслідували поліцейські з іншого регіону, бо своїм не довіряють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-