У Дніпрі пройшов забіг у вишиванках

У Дніпрі пройшов забіг у вишиванках

Фото, відео
Укрінформ
До Дня Незалежності України у Дніпрі, на Фестивальному причалі, провели забіг у вишиванках.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На наш погляд, немає кращого подарунку для країни, як здорові й щасливі люди», - сказала організаційний директор забігу у вишиванках «Vyshyvankarun» Світлана Ліщинська.

За її словами, участь у забігу для дітей була безкоштовна, дорослі сплачували по 100 або 200 грн. Найменшій учасниці змагань – лише два з половиною роки, а найстаршому учасникові – 78. Хоч у Дніпрі цей захід проводиться вперше, участь у ньому взяли близько 400 мешканців міста.

Фото: dv-gazeta.info

Діти, які стали переможцями забігу, отримали рюкзаки зі шкільним приладдям, оформлені в тематиці нинішньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, від партнера забігу – дніпропетровського відділення Національного Олімпійського комітету. Переможці та призери дорослих забігів також отримали подарунки від спонсорів.

За інформацією dv-gazeta.info, двом найстаршим учасникам - Віктору Задирку - 78 років і Миколі Шматку - 75. Обидва не уявляють собі дня без спорту.

"У молодості я займався гімнастикою, - каже Віктор Задирко. - Дух змагань в мені живе донині. Якщо оголошений марафон, то обов'язково візьму в ньому участь.

"Я до цього дня займаюся боксом. А ще бігаю вранці, - каже Микола Шматко. - Можу віджатися від підлоги 25 разів. Так що пробігти 3000 метрів для мене теж не проблема".

Забіг у вишиванках «Vyshyvankarun» став одним із основних заходів святкування Дня Незалежності. Це всеукраїнський захід, який одночасно стартував у Києві, Одесі, Рівному та Дніпрі.

Загалом святкування у Дніпрі розпочалося з урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, що на Монастирському острові. Керівники області та міста, представники силових структур, волонтери, активісти та мешканці міста поклали квіти на честь свята та вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих під час неоголошеної війни на сході України. У храмах та церквах області відбулися святкові молебні за Україну.

День народження країни Дніпропетровщина відзначає не лише на землі, а й у небі. Дніпропетровська облдержадміністрація на аеродромі в Майському організувала масштабний фестиваль «Вільне небо». Протягом 9 годин парашутисти, пілоти літаків, спортсмени-екстремали показуватимуть складні фігури пілотажу, масові стрибки з парашутом. Щоб дістатись на летовище, влада організувала автобусні маршрути з кількох міст області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-