Військові прокурори шукають 1,5 мільйона, розкрадені зі «Стіни»

Військові прокурори шукають 1,5 мільйона, розкрадені зі «Стіни»

Укрінформ
На Чернігівщині розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати понад 1 500 000 грн державних коштів при виконанні робіт з облаштування українсько-російського держкордону.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури на офіційному сайті.

"Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, за матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України та на підставі висновків Державної фіскальної служби України, за ч.5 ст.191 КК України зареєстровано кримінальне провадження по факту розтрати військовими службовими особами одного з підрозділів Державної прикордонної служби України та державного підприємства бюджетних коштів в сумі понад 1,500,000 гривень під час виконання будівельних робіт із інженерно-технічного облаштування україно-російського кордону в Чернігівській області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що держслужбовці через фіктивні фірми завищили вартість будівельно-технічних робіт. Окрім того, підрядники, які мали виконати ці роботи, не мали дозволів і техніки для їх виконання. 

Як пояснює прес-служба, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-