У рідному селі Шевченка вкрали пам'ятник

У рідному селі Шевченка вкрали пам'ятник "Тарас малює"

Укрінформ
У селі Шевченковому на батьківщині Кобзаря зник бронзовий пам'ятник поету - "Тарас малює". Поліція з'ясовує обставини цієї події та встановлює осіб, причетних до цього.

Про це Укрінформу повідомив заступник директора департаменту комунікацій Нацполіції України Микола Гулевич.

"Сьогодні близько 12:00 до поліції Звенигородського району Черкаської області надійшло повідомлення від сільського голови про те, що при в'їзді до села Шевченкове зник пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку", - сказав він.

За словами Гулевича, наразі на місці події працює слідчо-оперативна група, яка з'ясовує всі обставини і визначає правову кваліфікацію цієї події. Крім цього, правоохоронці проводять всі необхідні заходи з метою встановлення осіб, які можуть бути причетні до зникнення пам'ятника.

Водночас у поліції поки не можуть сказати, за якою статтею буде кваліфікований цей факт, а відтак відомості до ЄРДР поки не внесені.

"Поки слідчі працюють на місці події, говорити, за якою статтею кваліфікувати цю подію, зараз ще зарано", - наголосив він.

Раніше директор Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка" Людмила Шевченко повідомила Укрінформу, що у селі Шевченковому на батьківщині Кобзаря "вандали викрали бронзовий пам'ятник поету - "Тарас малює".

Водночас, вона підкреслила, що цей вчинок міг бути здійсненним "лише із застосуванням серйозних спеціальних технічних засобів і механізмів".

 "Звичайно, це — справа слідства, і воно має встановити не лише виконавців і замовників цього ганебного пограбування, а й тих, хто не гребує збором кольорового металобрухту, якщо, взагалі, можна називати "брухтом" пам'ятники історії і культури", - наголосила директор заповідника.

Фото: vikka.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-